Dagelijkse dosis schoonheid

dinsdag 22 juli 2008

De "schijn-heiligen" van 't Vatikaan



Vandaag me weeral kregelig kwaad gemaakt bij 't lezen van "De Morgen". Paus Ratzinger spelt zijn meelopende medemens de les op de Wereldjongerendagen in Australiƫ:

"Paus Benedictus XVI haalde in zijn toespraak op de Wereldjongerendagen uit naar de 'populaire cultuur en de hedendaagse consumptiemaatschappij, die het voortbestaan van onze aarde bedreigen'. En verder "De paus hekelde ook de eentonigheid van de 'valse idolen' van deze tijd en het morele relativisme. 'Er zijn verschillende tekenen dat er iets verkeerd is aan de moderne samenleving.' Hij bestempelde drugs- en alcoholgebruik als 'hedendaagse uitspattingen' en beschuldigde tv en internet ervan 'seks en geweld te promoten als entertainment".

Ja, van "valse idolen" weet de Rat alles. In zijn jonge dagen was de "jeugd van zerreworig" nog eerlijk en onvervalst in het nalopen van lallende leiders. Puur en onbespoten marcheerde de dappere kerkvorst mee met de gezonde idealen van... de Hitlerjugend !

Zouden deze hooggepensioneerden hun sinistere seniliteit niet beter botvieren op mensen van hun eigen ouderdom en de jeugd met rust laten ? En dat mag dan hier niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk opgevat worden. De Morgen voegt er immers spijkersmetkoppenslaand aan toe: "Ondertussen wordt hoopvol gewacht op excuses voor de slachtoffers van seksueel misbruik door Australische priesters".

Jaja, het gekerstende kerkpersoneel heeft altijd een onverzadigde interesse in de jeugd gehad.



Hierboven: jonge kerkvorst in-spe uit zijn morele waarden in zijn favoriet uniformpje.