Dagelijkse dosis schoonheid

dinsdag 21 oktober 2008

Dodelijke diarree uit Lourdes


Waar gaat dat naar toe ! Katholieke, (goed)gelovige menskens die met venijnige virussen van buikgriep uit Lourdes terugkomen in plaats van met de diocesane diarree van wijwater, palmtakskes, boezjiekes en plastieken onslievraakes.

Waar is de goeden ouden christelijken tijd, toen ze met krammikkerige karrekes het water in strompelden om er spontaan met nagelnieuwe banden uit te snellen ? Het warrelige wonderwater is ondertussen blijkbaar vunzig vervuild met virussen. Teveel gelovig geld gezien, misschien ? Pollutie door christelijke charlatans ?

De mirakels devalueren serieus in de katholieke wonderenwinkel. Na Fortis en Dexia gaat nu ook Bernadette Soubirous op de geviraliseerde wijwaterfles. De maagdelijke aandelen zitten in een necrofiele negatieve spiraal. Geen genezingen meer, maar dood en verderf. 't Is ver gekomen !

Als die banbliksemende maria-aandelen maar niet voor een commercieel faillissement van deze gewijde wondereconomie zorgen ! Oblaten worden oncologische obligaties !
We zien het doembeeld al: paraderende pasters kruisigen op de dop, rijen niksnuttende nonnekens als povere pinguins aanschuivend voor een schamel stempelken. Om nog maar te zwijgen over de economische stroppen voor de Lourdiaanse autobusindustrie en de spoorwegen.

Lazarus Leterme en tante Nonneke Vervotteke staan naar verluid al te springen om ook deze katholieke kruisbestuivers (verder) met miljarden subsidies te sponsoren.
En de Rat(zinger), de Rat zag dat het goed was: zwarte rook uit de schouw en een bende gepijnigde gepensioneerden voor Sintepieter.